Datum: 27-02-2021 - 04:52

Advertentie Fio banner

22
feb
'21
Rondje Ringvaart Challenge 2021.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Rondje Ringvaart Challenge 2021.

Nog maar een week geleden was er even de droom van een Elfstedentocht op het ijs. Bij roeivereniging Iris is die droom al wat langer springlevend, met de vereniging wordt deze tocht immers al jaren geroeid in het Hemelvaartweekend. Tegen beter weten in? Nee hoor want vooralsnog gaat de organisatie van roeivereniging de Wetterwille in Leeuwarden, hoewel in aangepaste vorm, door met organiseren. Blijven hopen dus....

Belangrijk deel van de voorbereiding van de Elfstedentocht is het roeien van een rondje Ringvaart. Met ruim 60 km best een uitdaging en een mooie gelegenheid om te oefenen met wissels, bruggen, omgaan met de GPS enzovoorts.

Helaas mag er met de huidige coronamaatregelen door volwassenen niet in meermansboten geroeid worden en kunnen dit soort trainingstochten dus niet gemaakt worden. Daarom kwam het Elfstedencomité van RV Iris met een andere uitdaging, volbreng de tocht op een alternatieve wijze en breng hiervan verslag uit op het ledenforum.

De animo voor een sportieve prestatie was groot, er werd geroeid op een ergometer thuis, gefietst en gewandeld naar hartenlust. Alle verslagen hiervan werden vastgelegd op het ledenforum. Voor alle deelnemers is er een leuk aandenken gemaakt die door de organisatie persoonlijk op 1.5 meter afstand overhandigd wordt.

Wat een goed gevoel was het om weer met z’n allen een verenigingsactiviteit te doen, al was het dan op afstand, en vooral digitaal. En nu op naar het voorjaar, op naar betere tijden waar we weer gewoon met een team in een boot mogen om mooie sportieve tochten te roeien.

Foto's en tekst met dank aan Silvia van der Poel,  roeivereniging Iris