Datum: 27-02-2021 - 05:27

Advertentie Fio banner

19
feb
'21
Start upcycling van watertoren Bollenstreek.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Start upcycling van watertoren Bollenstreek.

Afgelopen donderdag 18 februari werd de feestelijke paal geslagen voor de upcycling van ‘watertoren bollenstreek’. De bestaande watertoren zal worden omgebouwd tot een vergader- en lunch locatie en aan de voet van de toren zal een geheel nieuw kantoor verrijzen. De feestelijke paal is, met de nodige afstand, geslagen door wethouder Karin Hoekstra en initiatiefnemer Ad Wijnhout....

Een inspirerende werk-, lunch- en vergaderplek voor iedereen

De watertoren in kenmerkende stijl op de grens tussen Lisse en Hillegom geldt al jaren als landmark voor haar omgeving. Na 96 jaar is het echter tijd voor een nieuwe functie van de watertoren. ‘De Watertoren Bollenstreek BV’ heeft duurzame plannen voor dit monumentale gebouw met als uitbreiding het kantoorpand. ‘Het is het eerste bouwproject in Nederland dat volledig is ontworpen aan de hand van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s)’ vertelt architect Lars Bouwman trots. Daarnaast staat verbinding centraal, de vergader- en presentatieruimtes in de toren zijn specifiek gericht op startups, flexwerkers en educatie. “Het krachtige gebouw heeft haar functie in de loop van de jaren verloren en heeft een nieuwe impuls nodig om van waarde te zijn voor haar omgeving.” Zegt initiatiefnemer Ad Wijnhout. “Het belooft een plek te worden voor écht iedereen. Een plek die mensen verder brengt.”

Down to earth

De ondersteunende kracht bij deze ontwikkeling is de huisvesting van AW Groep. Een dynamisch bedrijf dat werkzaam is op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, betonbouw, groenwerken én levering en verhandeling van bouwstoffen. AW Groep gebruikt Watertoren Bollenstreek als innovatie- en kenniscentrum. Down to earth zal zij zich voornamelijk in de ondersteunende nieuwbouw betrekken en Watertoren Bollenstreek delen met de exploitatie ‘In de Watertoren’.

Ruimte voor startups, flexwerkers en inspirerende meetings

In de Watertoren is ruimte voor startups, flexwerkers en inspirerende meetings. Ook hierbij staat ontwikkeling centraal. Innovatie, inspiratie en groei voor mensen met en zonder beperking.

Belangrijke verbindingen

Aan de voet van Watertoren Bollenstreek komt een barista. Deze barista zorgt voor een warm ontvangst, ruimte voor ontmoeting en een belangrijke verbinding tussen alle verschillende bezoekers en functies van het gebouw.

Het uitkijkpunt geeft zich op de wereld om ons heen

De Watertoren vormt letterlijk een uitkijkpunt dat zicht geeft op de wereld om ons heen. Met compassie kijken we naar deze wereld en willen wij, als Watertoren Bollenstreek BV, met de nieuwe ontwikkelingen binnen Watertoren Bollenstreek bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.