Datum: 27-02-2021 - 04:03

Advertentie Fio banner

23
feb
'21
Genomineerden Vrijwilligersprijs stellen zichzelf voor. Deel 3 - Franz van Sluis (FILM)
Geschreven door Gemeente Lisse

Genomineerden Vrijwilligersprijs stellen zichzelf voor. Deel 3 - Franz van Sluis (FILM)

In totaal zijn er zes genomineerden voor de vrijwilligersprijzen die de gemeente Lisse jaarlijks toekent. Drie personen en drie groepen personen maken kans op de vrijwilligersprijs. Later dit jaar krijgen zij de prijs uitgereikt. Maak nu alvast kennis met de genomineerden....

‘Het is mijn liefste hobby’

Franz van Sluis is een veelzijdige vrijwilliger. Hij doet van alles, maar het mooiste vindt hij het organiseren van wandeltochten. Leden van de wandelclub hebben hem voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs Individueel Lisse en daar is hij is nu ook voor genomineerd. Franz was heel blij verrast en waardeert het enorm dat hij is voorgedragen. In dit portret leest u meer over hem.

De veelzijdigheid van Franz

Franz is vrijwilliger bij de visclub en bij de Oude School als tuinman. Ook houdt hij bij een dame die hij kent de tuin bij. Hij is daarnaast vrijwillig chauffeur bij Langeveldshof, waarvoor hij mensen met dementie vervoert. Verder organiseert hij wandeltochten in Lisse onder de naam ‘Wandel je fit’. ‘Dat is wel mijn liefste hobby’, zegt Franz. ‘Ik wandel zelf heel graag. Het is gezelliger om met iemand samen te wandelen en in beweging te zijn’. Op dinsdagavond en donderdagmiddag loopt de club onder leiding van Franz een tocht van 7 kilometer. De eerste zaterdag en de derde zondag van de maand wandelt hij met de club zo’n 10-12 kilometer.

De omgeving en mensen leren kennen

Een van de leden van de wandelclub woont nog niet zo lang in Lisse en door Franz heeft ze mensen leren kennen. ‘Franz is erg enthousiast. Hij vertelt ook veel over Lisse en weer of geen weer, hij is altijd aanwezig. In deze coronatijd denkt hij goed na over de regels en houdt contact met de groep via appjes en mails. Door Franz heb ik Lisse in korte tijd leren kennen en voel ik me meer op mijn gemak in het westen.’

Vrijwilligersprijzen Lisse

De vrijwilligersprijzen worden normaal gesproken uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit was nu vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. In de aanloop naar een alternatieve uitreiking plaatsen we portretten van de genomineerde vrijwilligers. Zij worden op deze manier als blijk van waardering in het zonnetje gezet. Dit jaar is bovendien het Jaar van de Vrijwilliger, een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk.

Ook vrijwilliger worden?

Neem contact op met WelzijnsKompas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0252 757 100 en informeer naar de mogelijkheden.