Datum: 27-02-2021 - 03:55

Advertentie Fio banner

21
feb
'21
Vul je vensterbank met voorjaar!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Vul je vensterbank met voorjaar!

KAVB Bloembollenstreek en LTO Duin- & Bollenstreek organiseren een creatieve challenge om kleur te geven aan de grijze winterdagen en het voorjaar te verwelkomen. Iedereen kan meedoen. Het idee is simpel: maak een mooi bloemstuk met bloembollen en bolbloemen en zet dit in de vensterbank, goed zichtbaar voor het raam....

Op die manier geef je je huis een fijne kleurinjectie, en vanaf de straat ziet het er meteen ook een stuk fleuriger uit. Als je een foto maakt van je bolbloemencreatie in de vensterbank en deze post op social media met de hashtag #voorjaarinjebol! maak je bovendien kans op een toegangskaart voor Keukenhof én op een voorjaarsbloeierspakket.

Tegelijkertijd doe je zo mee aan de bollenbingo voor basisschoolkinderen. Via de scholen worden zij uitgenodigd om mee te doen aan een challenge waarbij ze zo veel mogelijk bolbloemen en bloembollen moeten spotten in tuinen, bermen én vensterbanken, om hun bingokaart vol te krijgen. Daarmee maken zij kans op een tegoedbon voor Annemieke’s pluktuin in Hillegom.

De actie loopt van 22 tot en met 28 februari om 12 uur.

#voorjaarinjebol is een initiatief van KAVB en LTO Noord. Belangrijkste doel is om met bloembollen en bolbloemen kleur te brengen in de wintermaanden en daarmee de tuinen en huizen een fleurige voorjaarsinjectie te geven. Wat ook leuk is: zowel de makers als hun volgers op social media kunnen zo ervaren wat je allemaal met bloembollen kunt doen. De bollen- en bloemenkwekers hopen dat consumenten met veel enthousiasme bolbloemen en bloembollen blijven kopen om het in en om het huis gezellig te maken.

De actie #voorjaarinjebol draait om het bevorderen van aanschaf van bolbloemen, liefst uit je eigen regio. De actie bestaat uit drie pijlers:

 - We roepen iedereen op vooral voorjaarsbloemen te kopen in deze week en deze op een mooie manier te arrangeren. Dit moois krijgt vervolgens een prominente plek op de vensterbank zodat de hele buurt ervan mee kan genieten. De eerste sprankeltjes voorjaar, laten we dit vooral delen met anderen! Dan ook nog, wanneer een plaatje van dit mooie boeket gedeeld wordt op social media onder vermelding van de #voorjaarinjebol, maken deelnemers kans op superleuke prijzen. Denk aan kaarten voor Keukenhof en een pakket voorjaarsbloeiers.

- Als laatste hebben we een bingokaart voor basisschoolleerlingen, gericht op het voorjaar. Deze bingokaart wordt digitaal verspreid via alle scholen in onze regio. We dagen jongeren uit om er op uit te gaan in je eigen buurt en te kijken of ze bingo kunnen halen op de kaart. Ook zij maken kans op leuke prijzen, een foto terwijl je bezig bent met de kaart en vermelding #voorjaarinjebol geeft kans op een tegoedbon voor Annemieke's Pluktuin.