Datum: 27-02-2021 - 04:17

Advertentie Fio banner

18
feb
'21
Controle bedrijf: Illegale bewoning en illegale bedrijvigheid
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Controle bedrijf: Illegale bewoning en illegale bedrijvigheid

Gemeente Lisse heeft woensdagavond 17 februari samen met politie en Omgevingsdienst West Holland een pand gecontroleerd op bedrijventerrein Meer en Duin in Lisse. Dit soort controles zijn bedoeld om tijdig eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken. Uiteindelijk troffen de partners illegale bewoning, illegale bedrijvigheid en vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen aan....

Hierbij is een 33-jarige man afkomstig uit Haarlem aangehouden.

Mede dankzij binnengekomen meldingen konden de bij de controle aanwezige partners gericht optreden.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit

Drugscriminaliteit, uitbuiting van werknemers (arbeidsuitbuiting) en witwassen worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder

De buurgemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen staan schouder aan schouder met de politie en het openbaar ministerie. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.