Datum: 05-03-2021 - 08:18
20
jan
'21
UPDATE Wat zijn de mogelijkheden tijdens de lockdown voor u bij de lokale ondernemers?
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

UPDATE Wat zijn de mogelijkheden tijdens de lockdown voor u bij de lokale ondernemers?

Nederland is in verband met het coronavirus in lockdown gegaan. Scholen en niet-essentiële winkels zijn voorlopig gesloten. Een overzicht van de maatregelen die tot en met 9 februari 2021 duren, kunt u teruglezen op de website van de Rijksoverheid. Natuurlijk heeft de lockdown grote gevolgen voor de middenstand van Lisse en dus voor u als klant.....

Alle niet-essentiële winkels, kappers (o.a. Hair by Tony), reisbureaus ( o.a. Reisbureau Lisse en Maroc Travel), sportscholen/clubs ( o.a. Squash Hillegom), pedicures (o.a. Liefde voor voeten), kinderopvang (voor een groot deel) en autorijscholen hebben helaas hun deuren moeten sluiten. De volgende essentiële winkels mogen tijdens de lockdown open zijn: supermarkten, bakker, groenteboer, slager (o.a. Baaij Fresh en Ronald Clemens keurslager) en andere winkels voor eten en drinken.

Maar ook drogisterijen, tandartsen (o.a. Janse mondzorg), apotheken, opticiens (o.a. Pearle opticiens Lisse ),  fysiotherapeuten, podologen (o.a. podologie Praktijk Bollenstreek) en winkels/bedrijven voor reparatie en onderhoud (o.a.Giant Store Oppelaar wielersport, Autocentrum Beelen, Bandeko) mogen open blijven. Er zijn ook plaatselijke ondernemers met een webshop, daar kunt u natuurlijk altijd terecht. Maar steun de lokale ondernemer en koop voor zover mogelijk lokaal.

Hieronder hebben we geprobeerd zoveel mogelijk aan te geven welke Blik Op Lisse-adverteerders u van dienst kunnen zijn.

extra vak bovenaan NIEUW steun adverteerders 1

 

Danscentrum Welkom We hebben voor onze sporters een aantal lessen online gedaan de afgelopen weken en gaan volgende week ook voor de hip hop, ballet en streetdance groepen aan de gang.
We gaan dit via mail naar de klanten communiceren.
Mokka Sassenheim Onze winkel is gewoon geopend. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 08:00-16:00 uur
Tespelduyn De horeca is gesloten (wel bezorgen van maaltijden), maar golfen blijft mogelijk! Bekijk de mogelijkheden op Tespelduyn thuis
Wij zijn enorm verheugd dat golfen mogelijk blijft, ook al is het met maximaal twee personen in 1 flight. De golfbaan is alle dagen geopend,. Er zijn geen wedstrijden en competities. 
Bandeko Ook in deze roerige tijden, doen wij ons best om onze klanten mobiel te houden. Wij zijn dan ook nog gewoon open.
Uiteraard nemen wij waar mogelijk onze voorzorgsmaatregelen. Wilt u uw auto brengen met zo min mogelijk contact? Dat is uiteraard mogelijk. Ook kunnen wij indien gewenst uw auto ophalen wanneer er reparaties of onderhoud nodig zijn.
U mag bij ons altijd meekijken bij de monteurs, dit mag nog steeds, maar op gepaste afstand
Stern Noordwijk Werkplaatsen geopend, proefritten, afleveringen en zakelijke afspraken mogelijk, showrooms nog gesloten.
Meer informatie
Van Nes In verband met de maatregelen is ons Inspiratiehuis t/m 9 februari gesloten. Wij werken wel op afspraak, waarbij wij natuurlijk alle maatregelen in acht nemen. Contact opnemen of heeft u een vraag? Dan kunt u ons bereiken door te bellen naar: 0252 37 64 69 of een e-mail te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kleur en Interieur THUISBEZORGEN VAN VERF & BEHANG
Nu onze winkel gesloten is hebben we nog meer tijd om onze prachtige interieurproducten hoogstpersoonlijk bij je thuis te bezorgen. Hoe leuk en gemakkelijk is dat? Bestellen doe je gewoon via onze website, chat, e-mail, of telefoon. Als wij je bestelling voor verf & behang op tijd binnen hebben én deze bij ons voorradig is dan bezorgen wij nog dezelfde dag!

THUISBEZORGEN VAN KLEURSTALEN & VOORBEELDEN
Omdat onze winkel nu gesloten is brengen wij onze winkel gewoon bij je thuis. Vertel ons waar je naar op zoek bent, wat je mooi vindt en wij komen de kleurstalen en voorbeelden persoonlijk bij je afgeven. Eigenlijk ideaal want zo kun jij thuis zorgeloos materialen kiezen. Na afloop halen we alles weer bij je op en kunnen we je meteen voorzien van het juiste advies en meten we op wat je wilt aanpakken
Nobelhout I.v.m. het corona-virus is onze showroom gesloten voor consumenten t/m 9 februari.
U kunt wel een bestelling plaatsen in onze webwinkel, of bestellingen per e-mail opgeven.
Wij bezorgen uw bestellingen bij u thuis en afhalen van bestelde materialen is ook mogelijk.
Baaij Fresh De verswinkel van Baaij Fresh blijft geopend. Ook voor uw thuisbuffetten en maaltijdservice bent u bij hen aan het juiste adres.
Hultzer coaching geopend. Samen werken aan balans. Het is mijn passie om mensen te begeleiden, die uit balans zijn. Ik help u bij: loopbaancoaching, balanscoaching, relatiecoaching en stiefmoedercoaching
Wol en Zo Afhalen bij Wol en Zo nog mogelijk. In verband met de lockdown is de winkel van Wol en Zo vanaf dinsdag 15 december gesloten. Bestellen kan nog wel en bestellingen kunnen op afspraak bij de winkel afgehaald worden. Bestellingen kunnen ook thuisbezorgd worden. Bestellen kan telefonisch 0252-411134 van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur of met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Giant Store Oppelaar De werkplaats is gewoon open. Helaas is de showroom gesloten, maar men kan via internet bestellen en de spullen via de afhaalbalie ophalen of gebruik maken van de ‘haal en breng’ service. Wij zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Ook kunt u ons mailen als u vragen heeft of een afspraak wilt maken. 0252-413888 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Lees het hele artikel.
Autocentrum Beelen Reparaties en werkzaamheden zijn mogelijk. Bekijk hier verdere informatie 
DSV/Rustoord

De activiteiten voor bezoekers van buitenaf in Rustoord op dit moment helaas niet mogelijk. Wij hebben een apart pagina en altijd een nieuwsbericht bovenaan onze website staan met het laatste nieuws over corona en de maatregelen die wij in lijn met de maatregelen van het RIVM en brancheorganisatie nemen. Meer informatie

11 C Ideas Op afspraak
van Stijn Net als veel andere bedrijven moeten wij ook tijdelijk de winkeldeuren sluiten. Maar wij zullen u, zoals u gewend bent van ons, zoveel mogelijk blijven helpen.
Of dit nu een storing, reparatie of aanschaf is. Wij kunnen dit, zoals gewend van ons, altijd plaatsen en aansluiten. Of u komt dit bij ons, op afspraak, langs brengen.
Wij blijven tijdens openingstijden telefonisch voor u bereikbaar en hopen u na de lockdown weer zelf in onze winkel te kunnen begroeten.
Lowietje Lisse Geniet alvast van Lowietje thuis.
Ronald Clemens Gewoon geopend
Snackbar Lisserdijk Snackbar Lisserdijk is geopend. Wel vragen zij om begrip en geduld. Er wordt gewerkt met een minimale bezetting om te kunnen voldoen aan de geldende regels, zoals 1,5 m afstand houden. Alle medewerkers werken keihard om een ieder zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn.
Bezorging.
Alle bestellingen worden al la minute bereid en hebben een bereidingstijd nodig. De bezorgtijd is afhankelijk van de drukte, de grootte van de bestelling en het bezorggebied.
Bij elke €15,- via de website een gratis milkshake. Direct bestellen
Homma Geopend
Switch your body Mijn praktijk is ook gewoon geopend. Ik werk op afspraak in de praktijk, maar als mensen dat prettiger vinden kan het ook via Zoom of Skype.
In deze tijd is het nog belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Ik begeleid mensen naar een betere gezondheid en meer weerstand, zodat ze gezond(er) oud(er) worden en alles uit het leven kunnen halen
Hypotheekshop Lisse Het is nu ook mogelijk om een videochat- of belafspraak in te plannen. Plan hier je afspraak in en zet dan onder 'opmerkingen' wat voor soort afspraak je wilt: op kantoor, een videochat- of belafspraak.
Jellie's Presents en Sweets Ik ben gewoon open. Gratis bezorging in de Bollenstreek en natuurlijk ook online
Solfast van Diemen zonnepanelen Geopend. Kijk hier voor meer informatie
Bouckaert Slaapcomfort Helaas moet onze winkel dicht. Maar een goede nachtrust is, zeker in deze tijd, heel erg belangrijk. Daarom gaan wij per telefoon en online verder, klik hier voor meer informatie.
Brouwer Company COVID-19; MET TAXI BROUWER RIJDT U VEILIG
Taxi Brouwer staat al sinds 1927 garant voor een uitstekende kwaliteit, service en veiligheid. Zeker in dit Covid-19 tijdperk waarborgt Taxi Brouwer deze drie ijkpunten voor al haar reizigers en chauffeurs. Ons wagenpark bestaat uit meer dan 60 taxi’s, mini bussen en business class bussen die allen zijn voorzien van Corona schermen. Deze scheiden de reiziger en de chauffeur, wat volgens de richtlijnen van het RIVM, voor 1,5 meter geldt en een mondkapje niet verplicht is bij één huishouden. Mondkapje is natuurlijk wel verplicht als er reizigers uit meerdere huishoudens in één taxi(bus) zitten, of op de zitplaats naast de chauffeur. Bezoek de website.
Greenhouse Door sluiting i.v.m Covid-19 hebben wij een buitenwinkel met bloemen en degelijke. Er zijn wel doe-het-zelf pakketten, maar geen workshop i.v.m Covid-19. Bij de doe-het-zelf pakketten zit er een duidelijk stappenplan met video's.
Eeterij De Beleving Kan je niet bij ons terecht om te dineren, dan is er de gelegenheid tot afhalen op vrijdag-zaterdag-zondag en maandag tussen 12.00 en 20.00 uur en bestellingen vanaf 40 euro bezorgen wij ook gratis bij je thuis in Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. Klik hier voor onze afhaal-/bezorgkaart en kies je favoriete gerecht. Uiteraard hopen wij jullie gauw weer te mogen ontvangen in ons sfeervolle restaurant. Bekijk de tijdelijke kaart.
Patisserie Vermeer Geopend.
DE JONG Kampeer & Recreatie De winkel en showroom zijn helaas gesloten. Het Technocenter blijft wel open
Bekijk hier de corona maatregelen en speciale openingstijden.
Pearle Wij blijven open, veilig en vertrouwd.
De Buren Eetwinkel is gewoon geopend. Bestel online bezorgen minimaal bestelbedrag € 15,-.
Of bestel  via de Casa Carpaccio bezorgservice in Sassenheim, Hillegom, Noordwijkerhout, Lisse en Lisserbroek
Podologie Praktijk Bollenstreek Geopend
Wij helpen bij voetproblemen, pijn aan de voeten of knie-, heup- en rugklachten. U kunt direct, zonder verwijsbrief een afspraak maken.
Deko Tuinen Lisse Geopend voor aanleg en onderhoud van uw tuin.
Zorgzaam scheiden

Hoe gaat Zorgzaam Scheiden hiermee om? We volgen de richtlijnen van de RIVM op de voet:

Regelmatig de handen wassen met zeep (minimaal 20 seconden) en afdrogen met een papieren handdoek
Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, maar nog liever in een papieren zakdoek
Papieren zakdoeken gebruiken en deze na 1x weggooien
Geen handen schudden
Werk zoveel mogelijk thuis
Hou 1,5 meter afstand van andere mensen
Pas social distancing toe, alleen als het echt nodig is in contact komen met andere mensen
Kunnen er nog afspraken gemaakt worden?

Ja, dat kan. We kunnen mensen nog steeds helpen bij de scheiding. Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen er nog steeds fysieke afspraken gepland worden. Uiteraard houden we dan rekening met de geadviseerde afstand van 1,5 meter en zullen we geen handen schudden. Kort voor de afspraak zal de scheidingsbemiddelaar telefonisch contact met jullie opnemen om te bespreken of jullie en hij/zij zelf geen symptomen hebben.

In deze tijd merken we dat veel mensen het prettig vinden om juist een afspraak via beeldbellen te maken, dat doen we de laatste tijd dan ook veel. Beeldbellen is in deze tijd een prima alternatief voor een fysieke afspraak. Jullie kunnen met de scheidingsbemiddelaar bespreken hoe jullie de afspraak willen invullen.

Rechtbankprocedure

Als jullie het convenant en/of ouderschapsplan hebben getekend, dan sturen we alles naar de rechtbank. De rechtbanken zijn gesloten voor zittingen, maar schriftelijke procedures vinden wel doorgang. Een voordeel voor een scheiding door middel van onderling overleg met een scheidingsbemiddelaar. Wellicht dat dit iets langer duurt dan normaal, maar het ligt gelukkig niet stil. We krijgen nog gewoon beschikkingen binnen van de rechtbank.