Datum: 19-01-2021 - 02:31

extra vak bovenaan NIEUW steun adverteerders

13
jan
'21
Meer auto - inbraken via signaalversterker.(+tips)
Geschreven door Politie Hillegom Lisse Teylingen

Meer auto - inbraken via signaalversterker.(+tips)

In de afgelopen dagen zijn er oa in de Vogelwijk in Lisse meerdere inbraken in auto's geweest zonder dat er inbraakschade zichtbaar is.
Het heeft er alle schijn van dat men mogelijk met een signaalversterker te werk is gegaan....

Op deze manier kan het signaal van de autosleutel opgepikt worden en de auto eenvoudig geopend worden. In het bijgevoegde filmpje is te zien hoe dit te voorkomen.
De signalen van de auto-inbraken zijn bij ons binnengekomen. Dit blijkt niet uit ons politiesysteem. Er is nog geen aangifte zichtbaar. We roepen dan ook een ieder fe slachtoffer is geworden van een auto-inbraak om via www.politie.nl aangifte te doen, ook als er geen schade is of als er niets vermist wordt.

In de Fazantstraat en Spechtstraat zijn 2 avonden op rij uit 6 auto's kleine spullen gestolen. Ze zijn niet open gebroken, maar vermoedelijk zijn de sleutels gescand. De auto's stonden namelijk in 5 van de 6 gevallen gevallen op slot

Uiteraard hebben we in de avond en nacht extra aandacht voor dit fenomeen. Ziet u een verdacht persoon en of voertuig in de wijk? Onderbuikgevoel zegt dat het niet klopt? Bel dan direct 112 en geef de verdachte situatie aan de meldkamer door. Probeer daarbij het signalement en kenmerken van een voertuig door te geven.

Bekijk tips om auto-inbraak te voorkomen.

Afbeelding van Andreas Lischka via Pixabay