Datum: 19-01-2021 - 02:29

extra vak bovenaan NIEUW steun adverteerders

11
jan
'21
Op stap met de welzijnsadviseur.
Geschreven door Welzijnskompas

Op stap met de welzijnsadviseur.

Ook in coronatijd is welzijnsadvies actief. WelzijnsKompas biedt ook nu tijdens de coronatijd hulp en welzijnsadvies voor allerlei vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Het is mogelijk dat de klant op kantoor komt, of wanneer dit niet kan, komen de adviseurs nog steeds bij de klanten thuis....

Zo kwam de vraag bij WelzijnsKompas binnen van een echtpaar waarbij de vrouw geen Nederlands spreekt. Door haar taalbeperking en de coronatijd, voelde deze mevrouw zich best eenzaam. Zij heeft weinig contact met mensen in de omgeving in door haar onvoldoende kennis van de Nederlandse taal. Ze heeft twee schoolgaande kinderen maar heeft ook daar weinig contacten met andere ouders.

Na een gesprek waarbij haar man hielp met vertalen heeft mevrouw aangegeven naar de taalcoaches van de bibliotheek te gaan. Ook wilde zij zich graag aansluiten bij de internationale vrouwengroep in Plein28. Bij deze laatste groep heeft zij aansluiting gevonden omdat daar meer vrouwen zijn die de Nederlandse taal niet goed genoeg beheersen en haar gevoel van alleen zijn herkennen. Ook heeft zij besloten om op de school van haar kinderen vrijwilligerswerk te gaan doen. Zij helpt nu bij het knutselen in de klas en komt zo in aanraking met andere ouders die meehelpen. Hierdoor leert zij de Nederlandse taal beter te beheersen.

Kortom: De welzijnsadviseur denkt mee en helpt de weg te wijzen waar nodig. Iedereen maakt natuurlijk zelf de keuze wat het beste bij hem of haar past. Wij denken mee, adviseren waar nodig en coachen en ondersteunen bij het doen van aanvragen.
Mocht er behoefte zijn aan een gesprek met één van de welzijnsadviseurs dan kan men contact opnemen op 0252-757100 op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur of mail naar

Inoek Post voor de gemeente Lisse – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Carmen van Wort - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay